Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή της ΠΟΠΥΣΥΠ προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την καταπάτηση των Θεσμών από τους Πολιτικούς Προϊσταμένους.

Αριθ. Πρωτ : 1096                                                              Αθήνα: 23.11.2015
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                                    Προς
                                                                                   Πρωθυπουργό κο Αλέξη Τσίπρα
                                                                                                Κοινοποίηση
                                                                            Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Θέμα: « ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ »
    Δυστυχώς, κύριε Πρωθυπουργέ, από την αρχή του τρέχοντος έτους, που αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας, φθάσαμε στο τέλος τους έτους και δεν έχει γίνει απολύτως ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ στο εργασιακό μας ζήτημα.
Η συμπεριφορά της τωρινής πολιτικής ηγεσίας (κος Τόσκας και κος Καπάκης ) είναι απαράδεκτη ως προς το θέμα της επίλυσης του εργασιακού μας ζητηματος, που παραμένει μια ανοιχτή πληγή που οσμεί άσχημα στην ελληνική κοινωνία.

   Καταρχάς απαξίωσαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που εκπροσωπεί νόμιμα 31 Πρωτοβάθμια Σωματεία, όπου μέλη τους είναι σχεδόν το σύνολο των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρεώσεως και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, και τα οποία την εξουσιοδότησαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα (Συνέδρια, Συνελεύσεις Προεδρίων, Γενικές Συνελεύσεις ) να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την επίλυση του εργασιακού τους ζητήματος.
    Για του λόγου το αληθές, δεν έγινε καμία συνάντηση με τον κο Τόσκα ενώ ο ίδιος συναντήθηκε με την Ένωση Αξιωματικών του Π.Σ. και με την Ομοσπονδία των Μόνιμων Πυροσβεστών.
    Την Ομοσπονδία μας την παρέπεμψε στον κο Καπάκη, που προκάλεσε ένα αχταρμά συναντήσεων με επιλεγμένα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να διαπραγματευθούν το εργασιακό μας ζήτημα(!!!).
Είναι αδύνατον να συνενοηθούμε (!!!). Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωϊ(!!!).
     Οι Θεσμικοί σας Λειτουργοί ποδοπατούν τους Θεσμούς. Αυτή η ασυνεννοησία θεωρούμε ότι είναι εσκεμμένη και η πρόθεση από τα εν λόγω πρόσωπα είναι να ΄΄ ροκανίσουν ΄΄ τον πολύτιμο πολιτικό χρόνο, ο οποίος μετράει αντίστροφα και σε βάρος μας .
Καμία πρόθεση να δοθεί λύση, ούτε καν για τα αιτήματα μας, που δεν έχουν, μα δεν έχουν, οικονομικό κόστος (!!!),ούτε καν για τα απλά και στοιχειώδη ζητηματα των προσωπικών σας προεκλογικώς επαναλλαμβανόμενων δεσμεύσεων .Καμία πρόβλεψη στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016 για τα υπόλοιπα.
     Να σας θυμήσουμε ότι τους Υπουργούς των Κυβερνήσεων του παρελθόντος τους συναντούσαμε, πλην Παπουτσή και Όθωνα, μετά απο Πανελλαδικές Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις. Εκεί δεν ήσασταν και εσείς κύριε Πρωθυπουργέ (!!!);
Στον Εμπαιγμό απαντάμε με Αγώνα.
                                                     Με εκτίμηση,
                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                               Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                                    Τηλ: 6972 624450