Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών- Ανοιχτή Επιστολή Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π για την πορεία και τις εξελίξεις των εργασιακών μας θεμάτων.

 Αριθ. Πρωτ:1091                                                         Αθήνα: 20.11.2015
  Αρ. Σελίδων: 2
                                                                                     Προς:1) Σωματεία Μέλη
                                                                                              2) Πίνακες Ανακοινώσεων

                        Θέμα: « Ενημέρωση Μελών – Ανοιχτή επιστολή »
Συνάδελφοι,
    Σε ένα περίπου μήνα ολοκληρώνεται άλλο ένα ημερολογιακό έτος και το 2015 θα αποτελεί παρελθόν. Κάνουμε αυτήν την αναφορά, διότι το ξεκίνημα του συγκεκριμένου έτους μεσούσης της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην χώρα μας, μας έδωσε πολλές προσδοκίες και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
    Ο λόγος που μας δημιουργήθηκαν τα συναισθήματα αυτά δεν είναι άλλος από την εκλογή μιας νέας Κυβέρνησης στις 25/1/2015 η οποία προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά δεσμευόταν για την επίλυση των εργασιακών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Σήμερα με την παρέλευση 11 μηνών δεν έχει υλοποιηθεί καμία δέσμευση και δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα προόδου για την επίλυση τους.
Θυμηθείτε τις προεκλογικές δεσμεύσεις, Θυμηθείτε τις δεσμεύσεις μετά τις εκλογές, θυμηθείτε τα λεγόμενα τις δεσμεύσεις Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας στην περιοδεία τους σε σταθμούς και κλιμάκια ανά την Ελλάδα και δείτε και τα ανύπαρκτα μέχρι τώρα αποτελέσματα ..
   Εμείς από την πλευρά μας διαβλέποντας τους κινδύνους που θα προέκυπταν από την στασιμότητα και την κυβερνητική απραξία θεωρήσαμε σκόπιμο από νωρίς να κρούσουμε τον κώδωνα του Κινδύνου, επισημαίνοντας σας μέσα από τις «ενημερώσεις Μελών» το φαινόμενο του εφησυχασμού και τις χαλαρότητας που παρουσιαζόταν στις τάξεις μας απλά και μόνο από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση που προέκυψε μας υποσχέθηκε ότι θα επιλύσει τα προβλήματά μας.
   Θεωρήσαμε ωφέλιμο να σας μεταφέρουμε ότι η εικόνα που αποκομίζαμε ελάχιστες διαφορές και αρκετές ομοιότητες είχε με όλους τους προηγούμενους.
Θεωρήσαμε ωφέλιμο επανειλημμένες φορές να σας καλέσουμε σε συνεχείς ενέργειες πίεσης στους κατά τόπου Βουλευτές και αρμόδιους φορείς, αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση και προώθηση των προβλημάτων μας, αλλά και την διαμόρφωση προσωπικής σας άποψης για την όλη κατάσταση.
Θεωρήσαμε ωφέλιμο να σας καλέσουμε να κλείσετε τα αυτιά σας, σε όλους αυτούς που σας καθησύχαζαν με τις ενημερώσεις τους και που μοναδικό σκοπό είχαν την δημιουργία ψευδαισθήσεων και τον υπνωτισμό σας.
   Ταυτόχρονα θεωρήσαμε τίμιο και ηθικά σωστό, να μην επιλέξουμε τον δρόμο της σύγκρουσης με μια κυβέρνηση μόλις λίγων Μηνών επειδή δεν επιλύει άμεσα συσσωρευμένα προβλήματα πολλών ετών, αλλά να αρκεστούμε με συνεχείς παρεμβάσεις μας, να παρέχουμε συνεχή ενημέρωση και πίεση προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση με σκοπό την μέριμνα και τον προγραμματισμό του πότε, το πώς και το εάν, στεκούμενοι στο ύψος των περιστάσεων, σκόπευαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα μας.
  Το ίδιο διάστημα όλοι οι Συνδικαλιστικοί αντίπαλοι, μέσα και έξω από την ομοσπονδία, έκλειναν το μάτι τρυφερά στην πολιτική ηγεσία και σας δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι: η ομοσπονδία παραπληροφορεί, η ομοσπονδία κινδυνολογεί και σπέρνει πανικό, η ομοσπονδία καταστροφολογεί, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης βάζουν τον πήχη ψηλότερα για εμάς απ'ότι τον βάζουν οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας, ότι τα προβλήματα μας θα λυθούν γιατί έχουμε Κυβέρνηση που μας υποστηρίζει κ.α.
Συνάδελφοι, κι εσείς διαπιστώνετε πλέον ότι το έργο είναι ανύπαρκτο..την ώρα που ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά.. Θέλοντας και μη, τα περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού..κι αυτό γιατί:
α) Σε ένα χρόνο περίπου ολοκληρώνετε η πενταετία μας.
β) Καμιά μέριμνα και κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει για την αποκατάσταση των Επιλαχόντων Π.Π.Υ.
γ) Υπάρχει τραγική στασιμότητα στο θέμα της ένταξης στην λίστα των Επιλαχόντων των Συμβ/χων του 2008 και του 2009.
δ) Τηρείται αρνητική στάση στο θέμα της επιμήκυνσης της θητείας των Συμβ/χων .
ε) Δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα της ένταξης του επαγγέλματός μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά.
στ) Υπάρχει τραγική στασιμότητα σε φλέγοντα προβλήματα μας που δεν έχουν οικονομικό κόστος (καθηκοντολόγιο).
Συνάδελφοι,
Σας καλούμε σε ένα τελευταίο κύκλο επαφών και ενεργειών με τους κατά τόπους βουλευτές που σας «εκπροσωπούν», ενημερώνοντας τους, πέρα από τα εργασιακά μας προβλήματα και για την στάση και την συμπεριφορά που έχει εκδηλωθεί απέναντι μας σύμφωνα με όλα τα παραπάνω.
    Εάν και αυτήν την φορά τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα και θετικά, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα αποτελέσουν μονόδρομο διότι.. όπως αντιλαμβάνεστε ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια για άλλη ανοχή!!!
«Η επόμενη κωδωνοκρουσία θα βάλει την ταφόπλακα στον κλάδο μας»
Υ.Γ. Για να δούμε τότε ποια στάση θα τηρήσουν και ποιες θα είναι οι θέσεις των συνδικαλιστικών μας «εχθρών»;
Εμείς που κρατάμε «την μπάλα χαμηλά» δείχνουμε τον δρόμο…Εσείς;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
                                                Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
                                                       Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
        Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
  Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                     Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
    Τηλ: 6974709262                                                                                     Τηλ: 6945956027