Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή Διαμαρτυρίας Προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προ.Πο. κ.Κικίλια Βασίλειο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com

Αθήνα: 19.12.2014

Αριθ. Πρωτ: 588


Προς :
1)Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προ.Πο. κ.Κικίλια Βασίλειο
2)Γραφείο Πρωθυπουργού κ.Σαμαρά Αντώνιου
Κοινοπ. :
1)Βουλευτές Ελλην. Κοινοβουλίου
2)Γεν. Γραματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Τσόκα Σεραφείμ
3)Αρχηγό Π.Σ. - Αντιστράτηγο
κ.Παπαγεωργίου Βασίλειο
4)ΓΣΕΕ

Θέμα: “Επιστολή Διαμαρτυρίας”

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια της επιστολής μας με Αρ. Πρωτοκ. 465 // 21.10.2014 αναφορικά με την καταστρατήγηση του θεσμού της εκπροσώπησης των Πενταετών & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πληροφορηθήκαμε ότι το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, καλείτε υπό την αιγίδα του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας επιλεκτικά σε συνάντηση μαζί σας Πρωτοβάθμια Σωματεία αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα εξ΄αυτών, τα οποία ωστόσο εκπροσωπούνται ήδη από την Ομοσπονδία μας.
Ειλικρινά δεν κατανοούμε τους λόγους της ενέργειάς σας αυτής, δεδομένου ότι σας έχουμε ενημερώσει κατά το παρελθόν για το ποια Σωματεία ανήκουν στην Ομοσπονδία μας και αντ’ αυτού, επιλέγετε να καλέσετε μέρος αυτών που τυγχάνει να είναι και τα Σωματεία που παρεκκλίνουν από το αίτημα της πλήρους Ομογενοποίησης όλου του Προσωπικού του Π.Σ.
Είναι δικαίωμά σας σαφώς να συνομιλείτε με όποιον εσείς θέλετε. Δεν είναι όμως το να επικαλείστε συζήτηση μεταξύ όλων των φορέων , από τη στιγμή που δεν καλείτε όλους τους φορείς αλλά επιλεκτικά μόνο μέρος αυτών. Προς ενημέρωσή σας, τα Σωματεία αυτά ή οι αντιπρόσωποί τους, δεν φέρουν καμία εξουσιοδότηση αλλά και καμία αρμοδιότητα από κανέναν για να συνομιλήσουν με εσάς για το σύνολο των ζητημάτων του Κλάδου των Πενταετών & Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Η αρμοδιότητα αυτή, ανήκει σύμφωνα με τον Νόμο, στην αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση, η οποία και είναι αποκλειστικά και μόνο η Ομοσπονδία μας.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας υπενθυμίζουμε πάλι την άποψή μας για συνάντηση είτε μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων ( Πρωτοβάθμια αλλά και Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα) , είτε μεταξύ των αντιπροσωπευτικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και σε καμία περίπτωση με επιλογή ορισμένων εξ΄αυτών.
Για τους παραπάνω λόγους αλλά και σεβόμενοι την ιστορία μας, τη σοβαρότητα των ζητημάτων αλλά και το σύνολο των συναδέλφων μας, δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους “παραστάσεις”.
Οι προτάσεις μας είναι γνωστές, σας τις έχουμε στείλει, σας έχουμε ενημερώσει και κατ΄ιδίαν για αυτές όλο το προηγούμενο διάστημα, τις έχουμε δημοσιεύσει και έχουν κατατεθεί αναφορές Βουλευτών για τα θέματά μας και αναμένουμε πλέον τις δικές σας ενέργειες.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6972490180