Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Ενημέρωση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Μέγαρα: 08-08-2014
Αρ. Πρωτ: 276
Προς: Σωματεία-Μέλη
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ.Συνάδελφοι,
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Ομοσπονδίας μας με τον Yπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Βασίλη Κικίλια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. με κυριότερο θέμα την ένταξη του επαγγέλματός μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Αποτέλεσμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε και των ατράνταχτων επιχειρημάτων που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας, ήταν να αποσυρθεί η αρχική Κ.Υ.Α. που περιελάμβανε μόνο την ειδικότητα των οδηγών και να συνταχθεί νέο σχέδιο με το σύνολο των Π.Π.Υ (μάχιμοι και οδηγοί) για ένταξη στην κατηγορία Β.Α.Ε.
Όμως, όπως σας έχουμε ενημερώσει το προηγούμενο διάστημα, αν δεν υπογράψουν και τα άλλα δύο συναρμόδια Υπουργεία -Μεταρρύθμισης και Οικονομικών- τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο, αλλά εύκολο βήμα και απομένουν τα δύσκολα και πιο καθοριστικά.
Πληροφοριακά σας αναφέρουμε ότι ήδη έχει κατατεθεί πολλαπλάσιος από τον προβλεπόμενο αριθμός υποψηφίων για ένταξη επαγγελμάτων. Οι τελευταίες πληροφορίες μας από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν πως θα συσταθεί επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταρρύθμισης και Εργασίας, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, σκοπός της οποίας θα είναι να αξιολογήσει το σύνολο των επαγγελμάτων και να αποφασίσει τελικώς ποια θα ενταχθούν, έως ότου συμπληρωθεί το ανώτερο ποσό της δαπάνης που θα οριστεί, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας του κάθε επαγγέλματος.
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος έως την τελική δικαίωσή μας.
Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα από πολύ κοντά και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Επιπλέον, ενημερώσαμε τον Υπουργό για τα θέματά μας:
α) Ομογενοποίηση Π.Π.Υ.
β) Πρόσληψη επιλαχόντων συναδέλφων.
Ο Υπουργός έδειξε ότι είναι γνώστης των θεμάτων αυτών και θετικός ως προς την υλοποίησή τους και μας ανέφερε ότι μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, θα καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς του Π.Σ. ώστε να συζητήσουμε από κοινού, για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους.
Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Βλαχογεώργος Αλέξανδρος