Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π ΠΡΟΣ κ.ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ κ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Μέλος ΓΣΕΕ- www.pospid. – e-mail:pospid@gmail.com
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ-Τ.Κ. 19100-ΤΗΛ.-FAX:22960 29144

Μέγαρα:01/04/2014 Αρ.Πρώτ:76

Προς :
α) Υπ.Προ.Πο. κ.Δένδια Νικόλαο.
β) Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Σταικούρα Χρήστο

Επιστολή διαμαρτυρίας

Αξιότιμοι κ.Υπουργοί,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας και ταυτόχρονα τον προβληματισμό μας για την απόφασή σας οι ΠΠΥ να μην είναι δικαιούχοι του επιδόματος που καταβάλλεται στα σώματα ασφαλείας απ’ το πλεόνασμα του Προϋπολογισμού, παρ’ όλο που εμπίπτουν στο σύνολο των προϋποθέσεων για την καταβολή του, όπως αυτές εξαγγέλθηκαν δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας.
Όπως γνωρίζετε πέραν των προϋποθέσεων που τέθηκαν για την καταβολή του επιδόματος, οι ΠΠΥ είναι οι πιο χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας αφού το σύνολο των μεικτών αποδοχών τους δεν ξεπερνά τα 1200 ευρώ. Επίσης αρκετά συχνά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Π.Σ και κατ’ επέκταση στην κοινωνία πέρα απ’ τα προβλεπόμενα ωράρια και όρια χωρίς αμοιβή μιας και η απόφασή σας είναι να μην εκτελούμε την υπηρεσία μας κατά τις αργίες, νυχτερινές ώρες και εκτός έδρας.
Άποψη μας, συνυπολογίζοντας τα παραπάνω όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας εξαιρέσετε αλλά ενδεχομένως να έπρεπε να μας καταβληθεί κατά προτεραιότητα.
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Για το ζήτημά μας αυτό σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως μέσω επιστολών, αλλά και μέσω των συνεργατών σας όλο το προηγούμενο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά ενώ μας μεταφέρετε ότι είναι καθ’ όλα δίκαιο το αίτημά μας μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει ώστε ν’ αποκατασταθεί η μεγάλη αυτή αδικία.
Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι δικαίως αισθανόμαστε ότι κακοπροαίρετα μας έχετε στοχοποιήσει.

Για το Δ/Σ της ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος
Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλειος