Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Π.Ε.ΑΡΤΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15/03/2014 

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 189


Το σωματείο μας με αφορμή έγγραφο που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο, θεωρεί υποχρέωση του να δώσει κάποιες απαντήσεις όπως αυτές αρμόζουν σε συνανθρώπους μας<< τύπου συναδέλφου>> και είναι βέβαιο ότι μέσα από αυτές μόνοι σας συνάδελφοι θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.

1) Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από τους γνωστούς κωλοτούμπες -παραπληροφοριοδότες, έγγραφο <<αγνώστου εγκυρότητας>> του αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με προτάσεις μονιμοποίησης των συμβασιούχων πυροσβεστών, χωρίς παραλήπτη, χωρίς κοινοποίηση και χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου . Έγγραφο το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από άλλη μια προσπάθεια παραπληροφόρησης των συναδέλφων. άλλη μια κίνηση απελπισίας προκειμένου να δικαιολογήσουν ότι έχουν κάποιους λόγους συνδικαλιστικής ύπαρξης. άλλη μια κίνηση ώστε να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους να συγκροτήσουν έστω και μια σοβαρά στοιχειοθετημένη πρόταση για την αποκατάσταση των συναδέλφων, κάτι το οποίο αποδεικνύουν τ' αποτελέσματα στο νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης, όπου είναι ο μόνος φορέας που δεν υλοποιήθηκε ούτε μια πρότασή του.

Επί της ουσίας λοιπόν. Σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε κοινοποιήθηκε-κατέφθασε αυτό το έγγραφο ή άλλο τέτοιου τύπου έγγραφο στην Ομοσπονδία μας επίσημα ή ανεπίσημα. Ουδέποτε συζητήθηκε σε Διοικητικό Συμβούλιο έγγραφο με τέτοιου είδους περιεχόμενο, εκτός: α) το επίσημο έγγραφο-πόρισμα της ομάδας εργασίας με τις προϋποθέσεις αποκατάστασής μας β) το τότε σχέδιο νόμου (τώρα Ν.3938) το οποίο μας κοινοποίησε η τότε ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας επί αυτού.

Το βιβλίο Πρακτικών ΔΣ και εισερχομένων-εξερχομένων εγγράφων της Ομοσπονδίας μας είναι στην διάθεση του καθ' ενός για του λόγου το αληθές.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι οι ίδιοι παραπληροφοριοδότες κατά το παρελθόν έχουν ξαναεμφανίσει τέτοιου τύπου έγγραφα όπως <<μισθολόγιο Ειδ.Φρουρών>> πιστοί στην πάγια τακτική τους.

Αλλά για να έχουμε όμως καλό ερώτημα.

Ποια είναι η θέση σας κύριοι μιας και το έγγραφο αυτό προβλέπει ιατρικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις;
Ποια η θέση σας μιας και το έγγραφο αυτό δεν αναφέρει τίποτα για το τι μέλλει γενέσθαι οι συνάδελφοι που είναι πάνω από 45 ετών;
Ποια η θέση σας μιας και το έγγραφο αυτό δεν προβλέπει τίποτα για τους συναδέλφους που απορρίπτονται από ιατρικές-ψυχοτεχνικές εξετάσεις κ.α;

Η απάντηση σας είναι γνωστή.. στον Καιάδα.

Ευτυχώς που δεν είχατε συμμετοχή στην υλοποίηση του Ν.3938 και δεν μπήκαν ιατρικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις, όπως φαίνεται ότι υιοθετείται στο έγγραφο αυτό, γιατί φανταζόμαστε ποια θα ήταν τα αποτελέσματα.

2) Ζητήσατε προσωποπαγείς θέσεις για όσους δεν ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό..

Ας τους πληροφορήσει κάποιος ότι αυτό θα σήμαινε αυτομάτως και των εργασιακό θάνατο όλων των επιλαχόντων συναδέλφων, αφού η κάθε προσωποπαγείς θέση αν για οποιοδήποτε λόγο μείνει κενή αυτομάτως καταργείται. Πως από την μια κλαίτε με μαύρο δάκρυ για τους επιλαχόντες και από την άλλη κάνετε τέτοιες προτάσεις; Αλλά είπαμε εμείς καλώς κακός γίναμε ΠΠΥ οι υπόλοιποι στον... Καιάδα.

3) Ζητήσατε σταδιακή πρόσληψη μέσω επετηρίδας και ημερομηνία αποφοίτησης.

Ποιος ο λόγος που ζητάτε κάτι τέτοιο αφού ο νόμος αναφέρει ταυτόχρονη μονιμοποίηση των ΠΠΥ;

Ποιος ο λόγος και η αγωνία σας να ζητάτε να πάρετε λιγότερα από αυτά που ήδη έχουν κερδηθεί;

Σας παραπέμπουμε λοιπόν συνάδελφοι στην επετηρίδα και στις πρώτες 1500 θέσεις (κάτι μας θυμίζει το 1500) για να πάρετε την απάντηση σας.. να κάνουμε εμείς την δουλειά μας και οι υπόλοιποι.. στον Καιάδα

Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε στα πρακτικά των επιτροπών κατά την συζήτηση των φορέων.ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ              ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ


Σημείωση Διαχειρηστή:
Διαβάζω σε συναδελφικό Blog, κάποιες προτάσεις του Αρχηγείου με ημερομηνία του 2010. Αυτό που με ξενίζει δεν είναι οι προτάσεις αλλά τα σχόλια του συναδέλφου από κάτω. Προφανώς δεν διάβασε τις προτάσεις που περιέχονται στο έγγραφο που ανάρτησε, γιατί αν τις διάβαζε δεν θα τις υιοθετούσε και ούτε θα τις υποστήριζε, και μάλιστα επιλεκτικά. Αν  εφαρμοζόταν αυτές οι προτάσεις, απλά να φανταστείτε ότι η μεγαλύτερη μερίδα των εποχικών θα παρέμεναν (;;;;) εποχικοί, θα σχηματίζαμε ουρές στον ΟΑΕΔ και αυτό με επιφύλαξη γιατί θα ήμασταν εκτός των δικαιούχων. Θα δίναμε φαΐ στους δικηγόρους γιατί αυτοί που <<τρούποσαν>> ανοίγουν δρόμους διεκδικήσεις, με αμφίβολα αποτελέσματα. Γιατί υιοθετείτε, προωθείτε, αναμοχλεύεται κριτήρια ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ αυτών που οι Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Σωματεία,Κυβερνητικοί κλπ. σκέφτονται, θέλουν και προωθούν; Παρακολουθήσατε τις πρόσφατες συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής για το Νομοσχέδιο της Αναδιάρθρωσης; Οι τοποθετήσεις προτάσεις των βουλευτών, όλων των κομμάτων, ανεξάρτητα αν υιοθετήθηκαν ή όχι αυτή την χρονική στιγμή, είναι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από τα δικά σας <<συναδελφικά>>  θέλω και πιστεύω!
.....και το βασικό, μιλάμε για ένα έγγραφο χωρίς πρωτόκολλο ή παραλήπτη.
...... -Ποιος έσπασε το βάζο;
-Όχι εγώ! ..αυτός!       ......τι γίνεται ρε παιδιά; Για όλα τα κακά φταίει η ΠΟΣΠΥΔ- ΠΟΠΥΣΥΠ και όλα τα καλά τα κάνουν άλλοι; ....χαχαχα