Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. 9/3/2014


Screenshot_4.jpg
Αρ.Πρωτ. 64
Μέγαρα 9/3/2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Την Παρασκευή 7-3-2014 η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε επαφές με τα αρμόδια τμήματα στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα ΝΕΑ πλέον δεδομένα που έχουν προκύψει, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και να πιέσει να εκδοθούν άμεσα οι κατάλληλες διαταγές ώστε ν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νέες διατάξεις του νόμου.
Αρχικά τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η διαταγή για τις άδειες που δικαιούνται πλέον οι Π.Π.Υ και στη συνέχεια διαταγή για το ωράριο το οποίο θα καθιερωθεί.
Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Γεν. Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας επισημάνθηκαν τα παρακάτω :
1) Η επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος έτσι ώστε οι Π.Π.Υ να εκτελούν πλήρη καθήκοντα στο Π.Σ όπως πλέον προβλέπεται απ το νόμο. Στο θέμα αυτό ο γενικός μας ενημέρωσε ότι με την δημοσίευση του νόμου θ΄ αρχίσουν και οι διαδικασίες έκδοσης των κατάλληλων Προεδρικών Διαταγμάτων.
2) Η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών για την νέα αντιπυρική περίοδο. Πρόθεσή μας αλλά και του Γενικού όπως μας ανέφερε στο θέμα αυτό είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έως τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου και οι συνάδελφοι να είναι διαθέσιμοι πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ο φάκελος για την πρόσληψη των συναδέλφων αναμένετε να υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών την επόμενη βδομάδα.
3) Να αποσταλεί εισήγηση του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ώστε συμβασιούχοι και Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης(Μάχιμοι και οδηγοί) να γίνουν δικαιούχοι του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος. Στο θέμα αυτό ο κύριος γενικός μας ανέφερε ότι θα ενημερωθεί και θα ετοιμάσει να αποστείλει εισήγηση για την χορήγηση του εν λόγο Επιδόματος μέσα στην προθεσμία που θα δοθεί για την υποβολή στα υπουργεία.
4)Επίσης, εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας για την αρνητική απάντηση του Υπουργού σε επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή που αφορούσε την απορρόφηση των συναδέλφων επιτυχόντων-επιλαχόντων Π.Π.Υ.Το θέμα αυτό θα ξανασυζητηθεί στην επόμενη συνάντησή μας μετά την δημοσίευση του νομοσχεδίου και ενώ προηγουμένως θα έχει προηγηθεί συζήτηση του γενικού με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
Για ότι νεότερο, θα υπάρξει νέα ενημέρωση.