Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Επιστολή Σωμ. Χαλκιδικής για την αναδιάρθρωση του Π.Σ

Κύριε Υπουργέ πολλαπλές και ποικίλες είναι οι «αναταράξεις» που προκαλέσατε με τη δημοσίευση του ως άνω σ/Ν. Συγχαρητήρια μας αφήσατε έκπληκτους!!! Κατά γενική ομολογία ξεκινάει μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος που αφορά, όχι μόνο το εργασιακό μας μέλλον, αλλά και τη δική σας Υπουργική «Θητεία» «(Μπλέξαμε με θητείες βλέπετε)». Σας μεταφέρουμε λοιπόν το δυσμενέστατο κλίμα που επικρατεί όχι μόνο στις τάξεις των συναδέλφων που εκπροσωπούμε στην Χαλκιδική, αλλά και σ΄όλη την Επικράτεια.
Κι αν αναρωτιέστε γιατί, σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε κερδίσει ένα κομμάτι ψωμί, γιατί επί μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, και είμαστε γαλουχημένοι απ΄αυτόν το δεκαετή ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΑΝΙΣΟ ΑΓΩΝΑ. Η πολύπαθη κοινωνική μας ομάδα (πενταετείς και συμβασιούχοι), είναι καταξιωμένη στην καρδιά του Έλληνα πολίτη. Επί δεκαετίες παρόντες στην πρώτη γραμμή πάσης φύσεως συμβάντων όλο το χρόνο είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν εθελοντές. Απώλειες; Δεκάδες νεκροί, ανάπηροι και τραυματίες.
Η πολιτεία δια των εκπροσώπων της νομοθέτησε (Ν.3938/11) και δικαίωσε ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας. Θεωρώντας ότι η δύσκολα αποκτηθείσα μακρόχρονη εμπειρία μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στο πυροσβεστικό έργο, στην Πυρόσβεση – Διάσωση. Μας ανατέθηκαν καθήκοντα Πυροσβεστών Γενικών Υπηρεσιών καλύπτοντας παράλληλα τα οργανικά κενά του Π.Σ. μετά την εκπαίδευση στην Πυροσβεστική Ακαδημία και την προβλεπόμενη ορκωμοσία μας.
Εσείς αντι να διορθώσετε τις αβλεψίες του Ν. 3938/11 (μονιμοποίηση, ωράριο, αργίες εξαιρέσιμες, νυχτερινά, επίδομα 150€, Μ.Α.Π. κ.α.) και να προχωρήσετε στην εργασιακή τακτοποίηση των υπολοίπων συναδέλφων συμβασιούχων (επιλαχόντων και μη), επιχειρείτε τελείως αναίσχυντα, με τον εν λόγω σ/Ν να απαξιώσετε και να εξευτελίσετε την πολύπαθη κοινωνική μας ομάδα. Δυστυχώς όμως για εσάς αυτό το ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ αλλά και πώς να εκμηδενίζει τέτοιου είδους, αντιδραστικές, γκεμπελικές, ρεβανσιστικές και κατάπτυστες συμπεριφορές που απορρέουν είτε από «πολιτικές γραμμές» αντίδρασης, διάλυσης και ισοπέδωσης, είτε από μικροσυντεχνιακές σφηκοφωλιές κομματόσκυλων γαλονάδων, είτε από παρεΐτσες και προσωρινές διοικήσεις χαφιέδων δοσίλογων, παρτάκηδων, εφιαλτών, σουλατσαδόρων, γλυφτών, διασπαστών, άνανδρων, ανωνύμων ανδρείκελων συκοφαντών του διαδικτύου που δεν εκπροσωπούν ούτε τις σκιές τους και που δεν αριθμούν ούτε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Μήπως αυτοί σας ενέπνευσαν Κύριε Υπουργέ και νομοθετήσατε; Εξετάσατε την περίπτωση να είστε παραπληροφορημένος, σχετικά με τη συνοχή και την αντοχή του συνδικαλιστικού μας ιστού; Τα μηνύματα του πρόσφατου Συνεδρίου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. δεν τα λάβατε υπόψιν σας; Δεν σας ενημέρωσαν τα «ξεφτέρια» σας ότι υπήρχε καθολική συμμετοχή απ΄όλες τις γωνιές της πατρίδας μας; Με αντιπροσώπους από τριανταπέντε (35) Σωματεία; Δεν σας ενημέρωσαν ότι το «καζάνι» βράζει;
Κύριε Υπουργέ δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το αντιδραστικό και αναχρονιστικό νομοθέτημα σας που σε πολλά σημεία θυμίζει άλλες σκοτεινές και μαύρες εποχές. Ασχολήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας που εκπροσωπεί τριανταπέντε πρωτοβάθμια Σωματεία και οι θέσεις της μας βρίσκουν σύμφωνους.
Εμείς σας καλούμε να αποσύρετε το εν λόγω σ/Ν και να αρχίσετε διάλογο στο «φώς της ημέρας» με το δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό μας όργανο και με όλους τους εμπλεκομένους σύμφωνα με τις αρχές τις διαλεκτικής που ορίζονται από το δημοκρατικό μας πολίτευμα του οποίου είσαστε λειτουργός.
Διαφορετικά και σύμφωνα με τα πανελλαδικά μηνύματα που λαμβάνουμε, έρχονται κινητοποιήσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες για τις οποίες θα έχετε αποκλειστικά την ευθύνη. (Πατήστε REW και γυρίστε πίσω π.χ. στο Νοέμβριο του 2006. Οι κινητοποιήσεις της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. έκαναν το γύρω του κόσμου).
Κλείνοντας «ακριβοθώρητε» Κ. Υπουργέ εμείς οι «επί θητεία» υφιστάμενοι σας, σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο της «βραχείας θητείας» σας.
ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ
Αγωνιστικά
Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Αναστάσιος Κλ. Σαμαράς
Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.
Αθανάσιος Ζ. Κανέλλης