Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση μελών Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. (ΠΟΠΥΣΥΠ)- 13/3/2013


Το έμβλημα της ΠΟΣΠΥΔ
Πραγματοποιήθηκε στις 11/03 στην Βουλή, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την αναδιάρθρωση του Π.Σ.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ και το Σωματείο Μεγάρων που παραβρέθηκαν επανέλαβαν τις θέσεις και την διαφωνία τους στο παρόν Νομοσχέδιο που προωθείται όπως φαίνεται και στο υπ’ αριθμ. 45/15.02.2013 έγγραφο της ΠΟΠΥΣΥΠ. Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς δήλωσαν την αντίθεση στο Άρθρο που καταστρατηγεί τον Ν.1264/82 για τους αστυνομικούς. Ο Γ.Γ. της ΠΟΕΥΠΣ δήλωσε ότι η ΠΟΕΥΠΣ διαφώνησε στο σύνολο του σχεδίου Νόμου και ζήτησε την απόσυρση και απόρριψη του σχ. Νόμου, την ομογενοποίηση του Π.Σ. και όπως δήλωσε το Προεδρείο επιθυμούν ένα Π.Σ. αδιαίρετο, αυτόνομο, ανεξάρτητο.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Γιάννης Σταμούλης εξέφρασε την αντίθεση της ΕΑΠΣ για το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Για το Άρθρο 45 περί προληπτικών προστασίας δήλωσαν ότι παραπέμπει στο 1850 όπου οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες και διατύπωσαν τις ενστάσεις τους σχετικά με την Πολιτική Προστασία κ.λ.π.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ συμφωνεί με τις παραπάνω θέσεις των συναδέλφων του Π.Σ., χρειάζεται αρκετός δρόμος και πίεση ώστε να μην περάσει το μόρφωμα αυτό.
Την Κυριακή 10/03 το Σωματείο Μεσσηνίας πραγματοποίησε την ετήσια Γ.Σ. Έγινε ενημέρωση από τα Προεδρεία του Σωματείου και της ΠΟΠΥΣΥΠ για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.