Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη ‘Όθωνα στην Ολομέλεια της Βουλής

09-11-2011:Ομιλία Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη ‘Όθωνα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη ‘Όθωνα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».

......
Επανέρχομαι στο επόμενο θέμα που αφορά την υποστελέχωση όπου υπάρχει μεγαλύτερη παρεξήγηση από όσα ακούσαμε σε αυτή την Αίθουσα. Τα πέντε χιλιάδες κενά του Πυροσβεστικού Σώματος που άκουσα σε σχέση με τις οργανικές θέσεις, δεν καταργούνται, κύριε συνάδελφε. Πληρούνται. Σε λίγους μήνες με την ολοκλήρωση της προκήρυξης των τεσσάρων χιλιάδων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και του διαγωνισμού, με αυτό το νομοσχέδιο που θα γίνει νόμος του κράτους και θα διέπεται από τις νέες διατάξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, θα βγουν επτακόσιες πενήντα θέσεις μόνιμων πυροσβεστών και εκατόν πενήντα θέσεις ειδικών αξιωματικών και έτσι υπερκαλύπτονται οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Δεν θα έχει καμιά κενή οργανική θέση το Πυροσβεστικό Σώμα όχι γιατί τις καταργούμε αλλά γιατί τις στελεχώνουμε. Επομένως, υπ’ αυτήν την έννοια η επόμενη αντιπυρική περίοδος σε ό,τι αφορά τα θέματα τουλάχιστον του προσωπικού –και για τα άλλα υπάρχει ήδη ο αντίστοιχος σχεδιασμός και η μέριμνα- θα βρει την πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και το ελληνικό κράτος υπό πολύ καλύτερες προϋποθέσεις από ότι τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
...................

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη ‘Όθωνα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις». ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

πηγή: http://www.minocp.gov.gr/ Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη