Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Τελευταίες εξελίξεις, Ενημέρωση

Προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξηΗ ΠΟΣΠΥΔ είχε σήμερα (16/03/2011) επικοινωνία με Υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς επίσης και με τον Διευθυντή του Υπουργείου Προστ. του Πολίτη. Όλοι οι παράγοντες παρείχαν διαβεβαιώσεις πως οι διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης προχωρούν κανονικά, με βάση τον χρονικό ορίζοντα που ετέθη κατά την διαδικασία ψήφισης του νόμου.

Η ΠΟΣΠΥΔ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο και χρονοβόρο αγώνα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Ανέκαθεν η πρόθεση της ΠΟΣΠΥΔ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ η μέγιστη απορρόφηση των συναδέλφων σε 12μηνη απασχόληση και παράλληλα να μην χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του.
Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου θα απορροφηθούν άμεσα 3.400 συμβασιούχοι πυροσβέστες. Ο αριθμός αυτός είναι ο ακριβής των συναδέλφων που έχουν τις προϋποθέσεις. Συνεπώς δεν χρειάζεται να αγχώνονται οι συνάδελφοι με τα μόρια. Οι 2.000 συνάδελφοι που μένουν εκτός ρύθμισης είναι:

- Όσοι είναι άνω των 56 ετών,
- Όσοι δεν έχουν την προϋπηρεσία από 45 έως 56 ετών,
- Όσοι δεν έχουν II απολυτήριο στρατού,
- Όσοι προσλήφθηκαν το 2009,
- Όσοι δεν έχουν απολυτήριο τίτλο γυμνασίου είτε δημοτικού προ 1980,
- Και όσοι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Προτεραιότητα της ΠΟΣΠΥΔ είναι η υλοποίηση του νομοσχεδίου, δηλαδή η έκδοση της προκήρυξης, καθώς και η παραμονή στο Π.Σ. όσων συναδέλφων μείνουν εκτός ρύθμισης.
Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί στο Π.Σ. η εργασία των παραπάνω, καθώς όλες οι προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο απαιτούν απολυτήριο στρατού II και λευκό ποινικό μητρώο. Για όσους δε εκκρεμεί το I και το ποινικό μητρώο επισημαίνουμε ότι μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να υπάρξει πιθανή μονιμότητα, και να μπορεί να διεκδικηθεί. Συνεπώς για τους υπόλοιπους συναδέλφους μπορεί να οριστεί από την ΠΟΣΠΥΔ συγκεκριμένο νέο διεκδικητικό πλαίσιο ώστε να πάμε σε νέες βελτιωμένες νομοθετικές διατάξεις και να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις όπως έγινε αναφορά και στην πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κ. Παπαντώνη στη Βουλή.
Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τις νομικές εισηγήσεις των νομικών της ΠΟΣΠΥΔ και θα προχωρήσουμε σε σχετική αναλυτική ενημέρωση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακριβή εικόνα σχετικά με το χρόνο της προκήρυξης. Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου τις αμέσως ημέρες. Έχουμε δρόμο συνάδελφοι σε όλα τα επίπεδα.

πηγή: http://www.pospid.gr/