Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Δελτίο τύπου από επίσκεψη κ. Γιάννη Ραγκούση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 28 KOMOTHNH 07/04/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2009 επισκέφτηκε την Καβάλα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιάννης Παπαναστασίου και ο κ. Στράτος Τσούπρας μέλος του Δ.Σ .
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Ραγκούσης παρέμεινε στο φουαγέ του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας για μια ώρα οπότε μας δόθηκε η δυνατότητα για δεκάλεπτη συνομιλία, εκφράζοντας τις ανησυχίες για την υπάρχουσα κατάσταση με τη στάση της κυβέρνησης που μας εμπαίζει ενώ έχει δεσμευτεί για την επίλυση του εργασιακού μας.
Του αναφέραμε για την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την αθέτηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης που ψάχνει διαρκώς προφάσεις ( νομικά καλύμματα – οικονομική κρίση ) με αποτέλεσμα την αναβλητικότητα επίλυσης του εργασιακού μας, που βρίσκει 5500 Συμβασιούχους Πυροσβέστες ομήρους χρόνιων πολιτικών και προεκλογικών δεσμεύσεων που μετεκλογικά δεν τηρήθηκαν, και στις ερχόμενες ευρωεκλογές η και βουλευτικές αν προκύψουν με την υπάρχουσα κατάσταση, αυτές τις πολιτικές θα καταψηφιστούν από όλους μας, και οι υπεύθυνη αυτών των πολιτικών που τις συντηρούν σε βάρος μας θα πάνε σπίτι τους .
Του υπενθυμίσαμε και του δώσαμε εγγράφως τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως εκπρόσωπος τύπου, ότι αναγνωρίζοντας το έργο αυτών των ανθρώπων που προσφέρουν, είναι άδικο να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θα σταματήσουμε αυτή την αδικία εξασφαλίζοντας 12μηνη εργασία.
Υπενθυμίζοντας του, ότι όλες αυτές οι δηλώσεις έγιναν στης 5 Σεπτεμβρίου 2007 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές εκείνου του καλοκαιριού, που η χώρα μας προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές της, με 72 νεκρούς συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 9 συνάδελφοί μας που χαθήκαν εν ώρα καθήκοντος προσπαθώντας να περιορίσουν όπως όλοι μας το κακό που εκτυλισσόταν, με εκατομμύρια καμένες εκτάσεις που μέσα σε αυτές, χιλιάδες χαμένες περιουσίες, και ανθρώπους να ψάχνουν απεγνωσμένοι πυροσβέστες να τους προστατεύσουν τους ίδιους και το βίος τους μέσα σ ένα τέτοιο ολοκαύτωμα, και τη φράση που ακούστηκε πολλές φορές και από πολλά στόματα (Πυροσβέστες θέλουμε όχι Αγροφύλακες) , τότε ήμασταν οι αθέατοι ήρωες εκείνου του καλοκαιριού, με τις μεγάλες υποσχέσεις και λόγια που δεν εκπληρώθηκαν ποτέ.
Ύστερα από αναμονή άλλων δύο χρόνων με αποτέλεσμα την ανακολουθία λόγων και πράξεων και την πλήρη κοροϊδία μας από πλευράς Κυβέρνησης, ζητήσαμε από τον κ. Ραγκούση την πολιτική βούληση του ΠΑΣΟΚ και τη δέσμευση για οριστική επίλυση του θέματος, διευκρινίζοντας τα σημεία που γίνεται αναφορά στη 12μηνη εργασία, ώστε να υπάρξει μια αποκρυσταλλωμένη πρόταση χωρίς παρερμηνείες και αποκλεισμούς, που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πάλι σε αδιέξοδα και στη σημερινή κατάσταση.
Μας απάντησε ότι αυτά που έχει πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχύουν στο ακέραιο και δεν πρόκειται για δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα, γιατί υπάρχει πολιτική βούληση από τον ίδιο.
Του εξηγήσαμε ότι δεν μένουμε στη σημερινή συνάντηση, γιατί το θέμα μας έχει πάρει τόσες αναβολές που δεν υπάρχει άλλη υπομονή.
Υπήρξε δέσμευση για τη μεταφορά τον όσον ειπώθηκαν και την απάντηση σε αυτά που ζητήσαμε .


Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του
Σωματείου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ


Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ