Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σωματείο Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 7 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/3/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες του Σωματείου πιστοί πάντα στον αγώνα για την εργασιακή αποκατάσταση θα δώσουν δυναμικό παρόν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/3/2009 στην Αθήνα .
Η δέσμευση της κυβέρνησης το Σεπτέμβριο του 2007 όταν πυρκαγιές έζωσαν την Ελλάδα και η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη για να κρατήσει της ισορροπίες έπλεξε το εγκώμιο των συμβασιούχων πυροσβεστών που μετρούσαν 9 νεκρούς σε διάφορα μέτωπα, και χρύσωνε το χάπι της εργασιακής μας αποκατάστασης λέγοντας ότι (με την νέα εντολή του λαού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τη ρύθμιση της εργασιακής σχέσης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με το να τους ανατεθούν πυροσβεστικά καθήκοντα και για υπόλοιπο 4μηνο ) αναγνωρίζοντας έτσι την χρόνια συμβολή και προσφορά μας .
Έχουν περάσει από της προηγούμενες εκλογές 18 μήνες υποσχέσεων για οριστική επίλυση σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργό έχουν δοθεί καταληκτικές ημερομηνίες οι οποίες αποσυρθήκαν με προφάσεις ( τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, νομικά κολλήματα, τον ανασχηματισμό, και με κερασάκι στην τούρτα την οικονομική κρίση ).
Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο μπροστά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά απ ότι φαίνεται δεν έχει ούτε τα κότσια ούτε τη βούληση να πράξει τα αυτονόητα, επιμηκύνοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των συναδέλφων, βιώνοντας εδώ και χρόνια την ανακολουθία λόγων και πράξεων .
Από τη φύση της εργασίας μας είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, και εφόσον ο διάλογος που έγινε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν στάθηκε ικανός να δώσει κάποιο αποτέλεσμα, τη θέση του παίρνει ο αγώνας στο δρόμο, γνώριμος σε όλους μας μετά από 22 συλλαλητήρια, και ο μόνος τρόπος να σταματήσει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός .
Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση μετά τη το τέλος της πορείας θα παραμείνουμε και θα κατασκηνώσουμε, για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι θα φέρουν όλο τον εξοπλισμό μαζί τους για την παραμονή τους στην Αθήνα, ένας επίσης γνώριμος τρόπος κατά την συμμετοχή μας σε καταστολή πυρκαγιών.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ


Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του
Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ