Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Αποτελέσματα συνάντησης (12/3/2009) με τον ΥΠΕΣΔΔΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-3-2009) η προγραμματισμένη από χτες συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κ Παπαντώνη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ Παυλόπουλο.
Το ραντεβού διήρκεσε πάνω από μια ώρα και η κάθε πλευρά ανέπτυξε τις θέσεις, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της.
Ο Υπουργός ανέφερε τα αποτελέσματα της επικοινωνίας του για το θέμα μας με τον Υπουργό Οικονομικών κ Παπαθανασίου, ο οποίος από την μεριά του προτάσσει τα οικονομικά προβλήματα που η συγκυρία επιφέρει. Ωστόσο, ο Υπουργός Εσωτερικών ξαναεπικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ Παπαθανασίου μπροστά στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ και επέμεινε έντονα για την επίλυση του εργασιακού προβλήματος των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, ζητώντας επιτακτικά από τον Υπουργό Οικονομικών την εξάντληση κάθε δυνατού περιθωρίου προς την κατεύθυνση αυτή.
Σχετικά με τα επιμέρους σημεία της πιθανής ρύθμισης (όρια ηλικίας / ύψους, προϋπηρεσία, γραμματικές γνώσεις κλπ) ο Υπουργός ανέφερε ότι εφόσον εξασφαλιστεί το κονδύλι της πρόσληψης, τα όρια θα ξεχειλωθούν ώστε να περιληφθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός συμβασιούχων.
Επίσης, ο κ Παυλόπουλος έκανε παρέμβαση στον Αρχηγό του ΠΣ κ Κοντοκώστα για την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων στην τελευταία ΣΣΕ (υπηρεσιακές ταυτότητες / διπλώματα, συνυπηρετήσεις, μεταθέσεις κλπ) και δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθούν όλα.
Ορίστηκε νέο ραντεβού για την Τρίτη, 17-3-2009, την ίδια ώρα.
πηγή: ΠΟΣΠΥΔ